13 Aralık 2016 Salı

KBB EFEMERASI (95) dr. nazmi hoşal ilanı


Nazmi Hoşal, 8 Aralık 1930 tarihinde İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini Ankara Gazi Lisesinde tamamladı. Tıp öğrenimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptıktan sonra, 1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Chicago Edgewater Hastanesine İnternship eğitimi için gitti. Kulak-Burun-Boğaz eğitimini, Washington D.C'de Episcopal Eye-Ear-Nose and Throat Hastanesinde tamamladı. 1961 yılında yurda döndü. Askerlik görevini Gülhane Tıp Akademisinde uzman olarak yaptı. Askerlik sırasında Ekim 1962 tarihinde Hacettepe Çocuk Sağlığı Enstitüsünde öğlenden sonraları part time çalışmaya başladı ve Hacettepe'nin Tıp Fakültesi olarak kurulmasında kurucular arasında yer aldı, burada Doçent ve Profesör oldu. 8 Aralık 1997 tarihinde emekli olduğu güne kadar Hacettepe’de çalıştı.   
   
Dr. Nazmi Hoşal, Hacettepe’de çalıştığı sırada 1974 yılında Ankara’da Meşrutiyet Caddesi’nde özel bir Muayenehane açtı. Halen, 42 yıldan beri ayni muayenehanede Hekimlik mesleğine devam etmekte olan Hocamızın  24 Mart 1974 tarihli Milliyet Gazetesinde açılışını duyurduğu Muayenehanesinin ilanı görüyoruz: 

.
(NOT: Bu ilan Dr. Nazmi Hoşal'ın çok yakın arkadaşı ve KBB Mütehassısı
Dr. Ziya Tinel tarafından Milliyet Gazetesine verilmiştir)
.


3 yorum:

  1. 86 yaşında hala hekimlik yapabilen hocamıza bravo.

    YanıtlaSil
  2. Nazmi hocaya sağlıklı uzun ömürler diliyor, rahmetli Ziya Tinel hocayı da rahmetle anıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bir gerçeği anlatayım.Nefrolojide intern iken doç nefes nefese efendim Nazmi Hoşap in oğlunu caktirmissin deyince Şalı Hoca A.basti.

    YanıtlaSil