7 Haziran 2016 Salı

KBB EFEMERASI (71) sevil akay'ın çalışma şartnamesi


Dr. Sevil Akay, 1928-34 yılları arasında Askeri Tıbbiye'de okudu. 1940 yılında KBB Mütehassısı oldu. 1942-45 yılları arasında Afganistan'da Kabil Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yaptı. 1945'de Türkiye'ye döndü. 3 yıl çalışmadı. 6 Mart 1948 tarihinde İstanbul Nişantaşı'ndaki Amiral Bristol Hastanesi'ne gönderdiği mektupla aşağıda örneğini gördüğünüz çalışma şartlarını sundu:




30 Mart 1948 tarihinde Amiral Bristol Hastanesi Başkanı Dr. Lorrin A. Shepard, Dr. Sevil Akay'a gönderdiği mektubunda, Dr. Akay'ın ileri sürdüğü şartların kabul edildiğini ve 1 Nisan 1948 tarihinden itibaren Burun Boğaz Kulak Mütehassısı olarak çalışmak üzere kabul ettiklerini bildirdi:


.


1 yorum:

  1. Sayın Yücel Tanyeri, Ben Seda Akay, Prof Dr Ali Sevil Akay'ın kızıyım. Babamızın rahmetli olmadan önce kendi bünyesinde olan bu belgelerin nasıl elinize geçtiğini bilemiyorum ama, konu ile ilgili sizinle görüşmeyi arzu ederim. Lütfen bana size ulaşacağım bir telefon numarası yollarsanız sevinirim. Mail adresim y.sedaakay@gmail.com. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Y. Seda AKAY

    YanıtlaSil