24 Ocak 2017 Salı

KBB EFEMERASI (101) dr. orhan sunar audiometrie'si


Dr. Orhan SUNAR, 1929 yılında Trabzon’da doğdu. 1953’de İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1954-55 yılları arasında askerlik görevini bitirdi. 1956-1959 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi KBB kliniğinde ihtisas yaptı. 1959-1960 tarihlerinde SSK Nişantaşı Hastanesinde uzman doktor olarak çalıştı. 1960 yılında İngiltere’ye giderek Leeds Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB kliniğinde ‘Senior House Officer’ olarak çalıştı. 1962-1966 tarihleri arasında Birmingham Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB kliniğinde ‘Registar’ olarak görev yaptı. 1966 yılında Doçent ünvanı alan Dr.Sunar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Kliniğinde çalışmaya başladı.1966 yılında Prof.Dr. Hikmet ALTUĞ’un başkanlığında Türkiye’de ilk ‘İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşunda görev aldı.
1974 yılında Profesör ünvanı aldı.
1982-1996 yılları arasında Türk Otorinolarengoloji ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin Başkanlığını yaptı.
1989 yılında Madrit’de gerçekleştirilen Dünya ORL-BBC Kongresi sırasında gerçekleştirdiği faaliyetler ile XV. Dünya Otorinolarengoloji Baş Boyun Cerrahisi Kongresinin Türkiye’de yapılmasında çok önemli bir rol oynadı.
1993 yılında İstanbul’da düzenlenen ve ülkemiz KBB’ sinin uluslararası ilişkilerinde yeni bir çığır açan XV. Dünya Otorinolarengoloji Baş Boyun Cerrahisi Kongresinin başkanlığını yaptı. Uluslar arası ORL-BBC Federasyonu olan IFOS’ un (Federation of Otorhinolaryngological Societies)  XV. Kongre sonrasında başkanı seçildi ve bu görevi 4 yıl süre ile sürdürdü. Dr. Sunar vefatına kadar IFOS’taki diğer görevlerini aktif olarak devam ettirdi.

1994 yılında Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfının kuruluşunu organize etti. Aynı yıl Vakıf Başkanı seçildi. 1994 yılından vefatına kadar bu görevini devam ettirdi.

Aşağıdaki fotoğrafta -muhtemelen- Orhan Sunar Hocamızın
3 Ocak 1959 tarihinde Çapa Kulak, Burun, Boğaz Kliniği'nde Asistan iken
Traso Stanışay isimli bir hastaya yaptığı Audiometrie'yi  ve
arka sayfasındaki Audiometrie yazısını görüyoruz.
Alttaki imza muhtemelen Dr. Orhan Sunar Hocamıza ait.



.

2 yorum:

  1. Rahmetli Orhan hocamızı anmak ve gençlerimize tanıtmak çok büyük bir kadirbilirlik.Büyük hoca nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
      Mekanı cennet olsun inşallah.

      Hakkı Sunar (oğlu)

      Sil