30 Ocak 2018 Salı

KBB EFEMERASI (149) Dr. Şükrü Mutafoğlu notu



Dr. Şükrü Mutafoğlu, 1928 yılında Konya'da doğdu. Konya lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1953-54 döneminde mezun oldu. Askerlik görevini Van'da yaptı. Uzmanlık eğitimini Ankara Numune Hastahanesi, KBB Kliniği'nde tamamladı. 1959-1995 yılları arasında Konya'da serbest KBB Hekimi olarak çalıştı ve binlerce hastaya şifa dağıttı.

Dr. Mutafoğlu, Konya-Afyon-Niğde Tabip Odası Yönetim Kurullarında 3 dönem Sekreterlik yaptı. Konya ORL Derneğini kurdu ve ayni Derneğin Türkiye Federasyonu'nda görev yaptı. Dr. Şükrü Mutafoğlu 2007 yılında İzmir'de vefat etti.

Aşağıda Dr. Mutafoğlu'nun 1960'lı yıllarda Konya'da meslektaşı 
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Celalettin Evren'in konsültasyon istemesi üzerine
ona cevap olarak yazdığı notu okuyoruz :


Celalettin Bey Ağabeyim,

Küçük Tuna Ersoy'un K.B.B zına baktım. Solda fazla olmak üzere nezlevi Otit Media'sı var. Zaten burun teşekkülatı kendi gibi küçük ve nezleli. Sık kulak ihtilatına maruz kalır. Durum bundan ibaret. Eğer ateş yükselmesi olur ve sonra şikayetleri zail olmaz ise (parasentez) indikasyonu belirir.
Selam ve hürmetlerimle.
Misteklin v.  3. gün daha alması uygun olur.
...............

NOT: Dr. Şükrü Mutafoğlu ve Dr. Celalettin Evren'in bu notun yazıldığı zamanda ilkokul öğrencisi olan kızları, sonraki yaşamlarında babaları gibi Hekimlik mesleğini seçtiler ve her ikisi de Pediatrik Onkoloji Uzmanı oldular. 

(Dr. Ş. Mutafoğlu'nun notunu bana ileten sayın Haldun Cezayirlioğlu'na
teşekkür ediyorum)

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder