13 Şubat 2018 Salı

KBB EFEMERASI (151) Dr. Kenan Baysal Şehadetnamesi


Dr. Kenan  Baysal, 1914 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Trabzon'da tamamladı ve 16 Mayıs 1941'de İstanbul Üniversitesi Askeri Tıbbiye'sinden mezun oldu.

Tıp Fakültesinden Tıp Doktoru Diplomasını alsalar bile Askeri Hekimler, Ankara'da Gülhane Hastanesine gelirler ve bir yıl süreyle çeşitli Kliniklerde çalışarak günümüzde "İntörnlük" olarak bilinen uygulamaya katılırlardı. Dr. Kenan Baysal da bir yıl süreyle Askeri Doktor Tatbikat Okulu ve Kliniğinin çeşitli Bölümlerinde bir yıl çalışarak "Şehadetname"sini aldı. Sonrasında İstanbul Kartal,  İzmit ve Erzurum  Askeri Birlikleri'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1954 yılında Ankara eski Gülhane Hastanesi'nden Kulak-Burun-Boğaz uzmanlığını aldı. Aynı yıl askerlik görevinden ayrılan Dr. Kenan BaysalS.S.K. Ankara Hastanesi'ne  K.B.B. uzmanı olarak atandı. Bu görevde Ulus Hastanesi Başhekimi iken kendi isteğiyle 1969 yılında emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra 13-14 yıl daha serbest Hekim olarak çalışmasını sürdürdü ve 2011 yılında 97 yaşında Ankara’da vefat etti.

Aşağıda Dr. Kenan Baysal'ın Askerî Doktor Tatbikat Okul ve Kliniğinden
aldığı Şehadetname'sini görüyoruz:






Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Askeri kısmından neş'et ederek (1/Ağustos/941) tarihinden (24/Nisan/942) tarihine kadar As. Doktor Tatbikat Okul ve Kliniğine devam eden tabip teğmen (Kenan Baysal) dahili, harici, intaniye, asabî, cildî ve efrencî, bevlevlî, kulak, burun, boğaz, nisaî klinik ve polikliniklerinde ve marazi teşrih, hayati kimya ve semli gaz, askeri hıfzıssıhha, hazar ve seferde sıhhî hizmetler, harp cerrahisi ve ortopedi, askeri bilgiler, şubelerinde nazarî ve amelî ders gördüğünü ve meleke, mümarese kazandığını ve (Dahiliye) şubesinde daha ziyade çalıştığını ve yapılan imtihanlar sonunda liyakat derecesinin (İyi) ve tavrıhareket derecesinin (Çokiyi) olduğunu bildirir şehadetnamedir.  22/5/1942  

Muallim : Dr. İrfan Titiz (imza)
.

1 yorum:

  1. Yücel Hocam harika bilgiler ve harika bir belge! Elinize sağlık..

    YanıtlaSil