6 Mart 2018 Salı

KBB EFEMERASI (154) Lefter'in Diploması



Prof. Dr. Elefterios Ferekidis, Ailesi Nevşehir ilimizin İncesu ilçesi kökenli olup, kendisi 1941 yılında İstanbul'da doğmuş ve Zoğrafyan Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doktor Diplomasını almıştır. 1965-1968 yılları arasında Almanya'nın Krefeld şehri Akademik Hastanesinde çalışıp KBB Uzmanlığını almış ve 1971 yılına kadar da orada Başasistan Yardımcısı olarak çalışmıştır.

1972 yılında Atina Üniversitesi 1. KBB Kliniğinde Başasistan olarak çalışmaya başlamış ve sırasıyla Lecturer, Asistan Profesör, Associate Profesör ünvanlarını aldıktan sonra da 2002 senesinde de Üniversite KBB Kliniği Direktörlüğüne atanmış ve Full Profesör ünvanını almıştır.

Birçok Bilimsel Cemiyetlerin ve birçok yabancı Bilimsel Dergilerin Editör Kurulu üyesidir.
Amerikan ve Alman KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Akademilerinde "Instructor" olarak Eğitmenlik yapmış, birçok Alman ve Amerikan KBB Kliniklerinde Misafir Profesör olarak bulunmuştur.

Uluslararası Dergilerde çok sayıda Makaleleri ve Uluslararası Kitaplarda Bölümleri yayınlanmıştır. Kulak cerrahisinde Kondrotimpanoplasti (Chondrotympanoplasty) ve Microtraumatic Stapedetomy tekniklerini geliştirmiş ve Multifrekans Timpanometre'si ile bu tekniklerin avantajlarını ispatlamak için çalışmıştır. 

Yunanistan'da Panhelenic KBB Derneği Başkanı, Uzmanlık Sınav Komisyonu Başkanı ve Merkezi Sağlık Konseyi Özel Komitesi Başkanı olarak görevler yapmıştır. Birçok Bilimsel Otolarengoloji Dernekleri tarafından onurlandırılmış, American Academy of Otolaryngology muadili üyesi olup, Alman KBB Derneği Onursal Üyeliğine seçilmiştir. 

Aşağıda sevgili Dr. Ferekidis'in 1965 yılında
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı
Tıp Doktoru Diploması görülmektedir:

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder